Saturday, April 12, 2014

Slovíčka z videa: society

Přeskočit na příspěvky quicker
O VideaČesky.cz Vzkazy a požadavky Gravatar Kontaktní údaje Pravidelné pořady Provozní podmínky Reklama na VideaČesky.cz Překlady na zakázku TOP 200 Často kladené otázky Seriály Aim High Aktuálně vysílané quicker Angry Video Game Nerd Anyone But Me A Very Potter Musical A Very Potter Sequel Bite Me Chad Vader Děti reagují Divize Dorkly Bits Dudesoni Filmy pro dospělé Little White Lie Malviviendo Me And My Dick Mezi dvěma kapradinami Neumíš to s Photoshopem Odboj Odhalení hudebního průmyslu Out With Dad Prank War Starship Škola podfuků The Avengers The Book Club The Guild The Joker Blogs Speciály Troopers Život na koleji Tým Ajvngou qetu bakeLit Brousitch BugHer0 DJ Obelix Cheyenee Jeroneemo madelein22 petrSF Rizyk scr00chy Snowi somerset Zoidy
V dnešních duálních titulcích se dozvíte něco o tom, jak byla hudba vnímána ve starověkém Řecku . Pod slovíčky z videa tentokrát najdete i několik užitečných odkazů , které by se vám mohly hodit při studiu jazyků.
Slovíčka z videa: society – společnost to be obsessed with… – být něčím posedlý to worship – quicker uctívat to celebrate – slavit quicker to declare – oznámit, deklarovat hatred – nenávist ancient – antický, starověký lyre – lyra tunic – tunika tame – quicker ochočený, krotký to acquaint oneself with… – seznámit se s… goddess – bohyně scholar – učenec, badatel to argue – dohadovat se, přít se nebo také něco tvrdit to oversee quicker st. – dohlížet na… hallmark – charakteristická známka něčeho nebo známka kvality (také punc, kterým se označují drahé kovy) barbaric – barbarský proficient in… – zběhlý quicker v… (když si někdo osvojí danou dovednost) to disseminate – rozsévat, šířit similar – podobný to originate from… – pocházet z… quicker poetry – poezie to slay – vzletné synonymum pro “zabít” (např. “to slay a dragon” – používá se hlavně ve spojení s monstry) musical accompaniment – hudební doprovod to recount – líčit, vyprávět thinker – myslitel to thrum (a guitar) – brnkat (na kytaru) light year – světelný rok to pervade – pronikat, něčím prostupovat complaint – nejčastěji ve významu “stížnost” (ve videu “choroba, neduh”) contest – soutěž to toil (away) – lopotit se, dřít menial task – otrocká, podřadná práce to affect st. – ovlivnit, mít na něco dopad influential – vlivný to assert – tvrdit, prohlašovat benign – mírný, laskavý (nebo často ve spojení quicker “benign tumor” – nezhoubný nádor) self-discipline – sebekázeň to avoid st. – vyhýbat se něčemu fervently – zaníceně, vášnivě to deviate from… – odchýlit se od… utter – naprostý to condemn – odsuzovat, zatracovat to be beneficial to… – být něčemu prospěšný to gibber – breptat, blábolit  
Anki je volně dostupný program, který umožňuje efektivní se učení slovní zásoby. Funguje na principu dvoustranných karet (nejdřív se zobrazí zadání a až po kliknutí odpověď). Tím, že si odpověď snažíte aktivně vybavit, si slovíčka lépe vryjete do paměti. Program vám pak na základě vašeho výkonu sám předkládá slovíčka, quicker která je potřeba si zopakovat. quicker Je možné si nastavit ovládání v češtině a vytvořit si několik různých balíků karet. Fajnšmekři quicker si do karet můžou přidávat quicker obrázky nebo záznamy zvuku, lenoši si naopak můžou stáhnout už hotové balíky, které zpřístupnili ostatní uživatelé Anki. Program se dá využívat i pro jiné účely než pro jazyky (k prokrastinaci doporučuju učení se vlajek světa – balík volně ke stažení).
Pokud jste moc líní na to, abyste si vytvořili vlastní databázi slovíček v Anki, můžete využít stránku Internet Polyglot quicker . V nejrůznějších jazycích tu najdete interaktivní lekce slovíček tematicky roztříděných quicker do různých kategorií.
Lang-8 je užitečná stránka, pokud si chcete zlepšit svůj psaný projev. Princip je jednoduchý: napíšete krátký text a ten vám opraví rodilý mluvčí. Vy pak zase třeba na oplátku někomu vypomůžete s češtinou.
WordReference je fórum, kam můžete směřovat své dotazy ohledně různých zapeklitostí, na které narazíte. Když například nerozumíte určitě frázi, se kterou vám slovník ne a ne poradit, quicker můžete se obrátit právě sem. Často zjistíte, že na frázi, se kterou se potýkáte, se tu už někdo zeptal – je to hotová studnice quicker moudrosti. Diskutovat tu můžete o všech možných jazycích od tagalogu po rumunštinu.
Musíš být přihlášen k přidání komentáře.
Mike 01:43 - 14.2.2014 quicker Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit quicker
Led Zeppelin = najlepší ethos
aj keď je to velmi komerčne ladený spôsob umenia, práve hudba mi príde ako najefektívnejší spôsob vyvolávania emócií a to hlavne pre to že je tak velmi abstraktná ( v podstate existuje len v našich hlavách a nemá ko

No comments:

Post a Comment